Què són els sis dies Diferents?

“Més enllà d’on surt el Sol, a la serra del Boumort,
hi trobareu el nostre racó: Claverol”.

Així comença la cançó dels Dies Diferents… però, sabeu què són?

El projecte de lleure Sis Dies Diferents neix dins del Mou-te en Xarxa de l’Escola Pia, com a iniciativa educativa i vivencial per a joves d’entre 14 i 18 anys, procedents de totes les nostres escoles. Aquesta activitat de colònies es divideix en tres dies de ruta per la muntanya i tres dies a la casa de Claverol. Enguany en celebrem la 12a edició!

Ens trobem a finals de juny, quan el curs escolar ja ha acabat. Tots portem vides accelerades on es premia la immediatesa. La velocitat del dia a dia ens afecta a nivell emocional i hem de buscar espais per poder-nos plantejar aspectes més rellevants de la vida, del món i de les relacions entre persones. El fet d’anar a la muntanya, de caminar fins a Claverol, ens permet aturar-nos i sentir que un gran oasi ens abraça. La ment oberta, els sentits desperts, la mirada atenta… és l’espai ideal per compartir, viure i descobrir.

Els Sis Dies Diferents creen un espai per a l’autoconeixement i les relacions sinceres, profundes i lliures. Reforcen la connexió amb la natura per emprendre la recerca del transcendent. Així, es genera compromís amb el grup i amb el món.

Compartir una cantimplora, trobar formes als estels, pintar una mandala, saltar al llac de Sant Antoni, encendre una espelma, cantar una cançó. Petits gestos que prenen força i forgen uns vincles increïbles.

El projecte compta amb la coordinació general del Mou-te en Xarxa, però res no seria possible sense l’equip de monitores i monitors voluntaris que, compromesos i il·lusionats, preparen jocs, rutes de muntanya, reflexions i tots els ingredients necessaris per a fer gaudir de sis dies que, dins el cor dels nois i noies, perduren de forma infinita.

Comments are closed.